Търсят кръв за момичето, обгорено след селфи

15:43, 07 мар 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 51 процента изгаряния е 16-годишната ученичка от Димитровград, която пострада след селфи върху жп вагон, съобщиха за Пловдив Topnovini.bg от пресцентъра на УМБАЛ "Св.Георги" в Пловдив. Поради дълбоките изгаряния ще се наложи допълнителна операция, която според лекарите може да бъде извършена в сряда. За целта са необходими кръв и кръвни продукти.

Желаещите да дарят кръв трябва задължително да упоменат, че тя е за Мариана на 16 години, която е настанена в реанимацията на клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Въпреки, че момичето е от Димитровград и може да има желаещи да дарят кръв оттам, лекарите са категорични, че операцията е много скоро и кръводарителите трябва да бъдат от Пловдив.

Момичето е настанено в събота в реанимацията на клиниката по изгаряния на здравното заведение. Пострадалата е с дълбоки рани на лявата ръка и двата крака. Все още е в термичен шок. Състоянието й е стабилно, без голяма динамика в жизнените показатели, но въпреки това е с опасност за живота.

Има амнезия и не си спомня за инцидента. Ученичката е в специално флуидно легло, направени са й превръзки, извършени са и множество неоперативни манипулации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама