БСП Харманли: Нямаше прозрачност и гласност за събарянето на фабриката

07:06, 11 мар 16 / Политика 25 698 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Хората са възмутени от събарянето на сградата на фабриката. Нямаше прозрачност и гласност. Ще искаме информация от кмета на общинската сесия”. Това заяви общинският лидер на БСП в Харманли и областен председател на столетницата Минка Стоянова. Тя заяви, че подкрепят Светлана Николова от Гражданско движение „Заедно за Харманли” и зам.-председател на Общински съвет в града. Точно Николова бе, която даде гласност на случая със събарянето на сградата, която се оказа, че е паметник на културата.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че е започнала проверка. От Министерството на културата пък бяха категорични, че става дума за паметник на културата и че сградата е съборена незаконно. Досега само кметът на Харманли Мария Киркова от ГЕРБ заявява, че сградата не представлява паметник на културата.

„За нас е неприемливо, ако Мария Киркова е дала разрешение. Сградата беше стара, но можеше да се търсят пари за реставрацията й. Сега ние сме в опозиция, но когато бяхме в управлението сме търсили пари за ремонт. На много места по света реставрират само фасадата, а вътре собственикът прави каквото е решил”, каза още Стоянова. Тя допълни, че ще настояват сградата да бъде възстановена.

Лидерът на социалистите съобщи, че нямат взето решение дали да искат извънредна сесия заради създалия се проблем в Харманли, който се оказа, че е аналогичен с Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама