В Пловдив обсъждат възможностите за дуално обучение

07:10, 11 мар 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дискусия на тема "Дуалното обучение - конкурентно предимство за бизнеса" ще се проведе днес в Пловдив. Тя е организирана съвместно от Българо-швейцарската търговскакамара, Германо-българскатаиндустриалнo-търговска камара и Стопанската камара на Австрия.

Целта на събитието е да запознае бизнеса и обществото в Пловдив и региона със стартиралите проекти за въвеждане на дуалната система на професионално образование в България.

Дуалното образование или ученето чрез работа е един от ключовите фактори за икономическия успех и ниските нива на безработица в Швейцария, Германия и Австрия. Идеята е в България да се създаде устойчива система за професионално образование, в която то да е тясно свързано с високите стандарти и изисквания на бизнеса.

Това е визия, в която професионалните училища генерират компетентна и висококвалифицирана работна сила, отговаряща на непосредствените нужди на пазара на труда.

В тази перспектива бизнесът се разглежда като ключов партньор на учебните заведения, мотивиран да инвестира в бъдещи специалисти и да си сътрудничи с държавните и местните власти.

На отворената дискусия с представителите на фирмите, училищата, централната и местната власт, ще се даде яснота за възможностите на бизнеса за участие в проекти за дуално образование.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама