Правят център за хора с ментални увреждания в бившия бургаски Отрезвител за близо 110 хил. лв.

07:25, 11 мар 16 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас е пуснала обществена поръчка за обособяване на център за хора с ментални увреждания, който ще се помещава на втория етаж в бившия Отрезвител. Това показва справка на Topnovini.bg. Стойността на поръчката е 109 822.83 лева без ДДС. Името на проекта е „Развиване на нови услуги в Дневен център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства на територията на община Бургас“ по програма „Инициативи за обществено здраве“, финансирана по Норвежкия финансов механизъм.

От описанието става ясно, че ще бъдат ремонтирани кухненски кът и трапезария, близки до домашната среда, които да служат за терапия на посетителите. Ще има също така помещение с компютри за обучение, кабинет за трудотерапевтични дейности, кабинет за групова терапия и такъв за индивидуална работа. Предвижда се да се направи и кабинет за ръководител и социален работник.

Ремонтните дейности ще обхванат 11 помещения и санитарни възли. Ще се извършва демонтаж на компрометирани стенни и подови покрития и дограми, подмяна на покривни изолации, възстановяване на фасадни мазилки, подмяна и ремонт на сградна ВиК инсталация, както и на ел. инсталации. Ще се подменят осветителните тела и ще се осигурят безопасни експлоатационни условия, съобразени с новите функции на сградата.

Предвижда се да се извършат и довършителни работи, които включват изравнителни циментови замазки, полагане на нови подови покрития от теракота, изкърпване на стенна мазилка и нанасяне на довършителни покрития, керамична облицовка в санитарните възли. Ще бъдат поставени и мрежи против комари, както и щори.

Важно условие е участниците да имат опит в изпълнението на подобни строително-монтажни работи и да са осъществявали такава поръчка през последните 5 години. В екипа от технически лица задължително трябва да има един ръководител, с общ професионален опит – минимум 5 години.

Срокът за получаване на офертите или заявленията за участие е 20 април тази година. Те ще бъдат отворени на следващия ден в заседателната зала на Община Бургас.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама