Тридневно изложение „Образование без граници“ в София

07:31, 11 мар 16 25 593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 11 март стартира 14-тото издание на мащабното международно изложение за образование „Образование без граници”. Форумът ще се проведе до 13-ти март в София и се очаква да привлече хиляди посетители от цяла България. Събитието ще събере целият свят за три дни на 5-ия етаж на Националния дворец на културата.

Тази година отново ще се реализира инициативата „Образование и КАРИЕРА” Това е уникален за България проект, който има за цел да подобри диалога между образованието и работодателите в различните сектори на икономиката, за да бъде създадена възможност учениците и студентите да се обучават по релевантни към пазара на труда програми и да спрем да губим младите си дипломирани специалисти.

На предстоящото издание ще видим представители от няколко континента. За първи път в България ще бъдат представени участници от Грузия и далечен Судан. Китай ще участва с университета, известен като „люлката на китайската електронна промишленост“ - University of Electronic Science and Technology of China. Англия ще бъде представена с 9 учебни заведения, като между тях е и едно от най-старите училища в света - King's Ely, създадено през 973 година. Кипър също ще бъде силно представена – чрез тяхното министерство на образованието и възможностите за обучение в цялата страна.

Широката публика ще получи информация за предоставените 190 пълни стипендии за обучение в различните руски университети, което е също една от приятните изненади на изложението. Сред българските участници се нареждат Военната академия „Г. С. Раковски“, Техническият университет - София, Нов български университет, СА „Димитър А. Ценов“, СПГЕ „Джон Атанасов“, 18 СОУ и много други. Участниците обещават невиждани до сега отстъпки, от които всеки може да се възползва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама