10 искания за финансиране на общини подкрепи Областната комисия за изпълнение на дейности и задачи

07:41, 11 мар 16 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянната Областна комисия за изпълнение на дейности и задачи, свързани с вземане на решения по целесъобразността на постъпили искания от общини за предоставяне на средства от републиканския бюджет проведе редовно си заседание. Пред областния управител проф. Пенчо Пенчев бе представен доклад за внесените в Областна администрация десет броя докладни записки от кметовете на общините. Всички те бяха одобрени от членовете на комисията.

От Община Лясковец е постъпило искане за повторно разглеждане и даване на второ подкрепително становище за финансиране на неотложни аварийно-възстановителни работи по улица „Мизия”, ул. „Янтра” и ул. „Панайот Хитов” в с. Драгижево на стойност 286  634, 89 лева. От Община Лясковец е постъпило и искане за повторно разглеждане на искането за ремонтно-възстановителни работи по улиците „Васил Левски” и   „Теменуга” в с. Джулюница на стойност 130  815, 82 лева.    От Община Сухиндол   е постъпило искане за разглеждане на проект за финансиране на аварийно-възстановителни работи на църквата „Свети Димитър” в с. Бяла река”, община Сухиндол на стойност   114 697,54 лева.  Храмът представлява масивна сграда от каменна зидария. Тя не е декларирана, като паметник на културата. Сградата няма защитен тротоар, улуци и водосточни тръби за отвеждане на атмосферните води при валежи. От същата община е постъпило и повторно искане за аварийно ремонтни и възстановителни работи на оградните зидове и отводняване на гробищен парк – гр. Сухиндол.   Вследствие на системно въздействие на неблагоприятни атмосферни условия се задълбочава аварийното състояние на оградата и алеите в гробищния парк. Сериозно е застрашена и нормалната експлоатация на гробищният парк. Първоначално исканата сума през 2013г. е била 257 575 лева, а сега след преработването и възлиза на 159  949,10 лева. Също от Сухиндол са поискали  финансиране на неотложни аварийно-възстановителни работи за читалище „Трезвеност” в гр. Сухиндол на стойност 239  997, 81 лева.

От Община Свищов е постъпило искане за повторно разглеждане и даване на второ подкрепително становище за финансиране на неотложни аварийно възстановителни работи за укрепване на улица „19-та” в с. Царевец на стойност 110 663,90 лева.  Община Свищов е внесла изготвен инвестиционен проект за възстановяване и укрепване на улицата    в авариралия участък.  От община Свищов има и повторно искане за разглеждане и даване на второ подкрепително становище за  финансиране на неотложни аварийно възстановителни работи за укрепване и възстановяване на улица „Рила” в с. Ореш   на стойност  521 892,15 лева.  Също от Свищов е постъпило искане за  повторно разглеждане и даване на второ подкрепително становище за финансиране на неотложни аварийно възстановителни работи на подпорна стена на улица „Екзарх Антим I”на стойност 67 138,02 лв.    Необходимо е изграждане на нова подпорна стена, трайно укрепваща терена и участъка от улицата.

От Община Елена е постъпило повторно искане за  авариен ремонт на водосток на ул. "Недешковци" на стойност  45  877.00 лева. От балканската община повторно искат   и 185  390.99 лева за изграждане на водосток на ул. "Казаци". 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама