Изтича срокът за плащане на такса "куче" в Пловдив

08:45, 11 мар 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички собственици на домашни кучета, които все още не са регистрирали своя домашен любимец и не са заплатили таксата „куче”, трябва да направят това до края на месец март. Това съобщиха от дирекция "Екология" на Община Пловдив.

Размерът на годишната такса, която е определена от Общински съвет – Пловдив е в размер на  30  лева.

Административната регистрация на всяко домашно куче в общината е задължителна, включително и на животните, които са освободени от заплащане на таксата. Регистрацията се извършва в районната администрация по местоживеене срещу представяне на редовно заверен ветеринарномедицински паспорт и отразена идентификация  на животното, поставена от ветеринарен лекар.

Справка от общинския Електронен регистър на домашните кучета сочи, че такса за притежаване на куче трябва да бъде заплатена за близо 6 хиляди вече регистрирани домашни кучета.

Глобата за неспазване крайния срок от 31-ви март за пререгистрацията на домашно куче е 30 лв.

За липса на идентификация на домашното куче, поставена от ветеринарен лекар, собственикът ще бъде санкциониран с 50 до 200 лв.

Собствениците на вече регистрирани домашни кучета, които все още не са поставили микрочип на своя любимец, могат да се възползват от продължаващата кампания по предоставяне на безплатни микрочипове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама