Две жени са пострадали при катастрофа с градски автобус в Шумен

08:46, 11 мар 16 25 755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Товарен автомобил и градски автобус №9 са се ударили тази сутрин около 7.20 часа на кръстовището на ул."Станционна" и бул."Плиска" в Шумен, до Старата Мототехника.

Две жени, които са пътували в автобуса са пострадали и са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ в Шумен.

По първоначална информация се касае за отнето предимство от товарния автомобил, който не спрял на знак „Стоп”, предаде репортер на Topnovini.bg от мястото на инцидента. Реакцията на шофьора на автобуса, който натиснал спирачките своевременно, е предотвратила по-сериозен удар. В автобуса е имало около 15 пътници.

От ОД на МВР в Шумен информират, че след прегледа на пострадалите жени било изяснено, че нямат фрактури. Малко по-късно помощ е потърсила и трета жена, която предстои да бъде прегледана.

Водачите на автобуса и товарния автомобил са тествани за алкохол, наличие не е установено. Движението в участъка е затруднено, екипи на "Пътна полиция" контролират движението.

От полицията апелират към водачите да шофират внимателно.

Според Диян Банков от фирма "Шумен Пътнически Автотранспорт" това кръстовище е опасно и трябва да се обезопаси. Той допълни, че това е участъкът с най-натоварен трафик на камиони в града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама