3000 иракски бежанци напускат Германия и се връщат в родината си всеки месец, твърди Меркел

09:24, 11 мар 16 / Свят 25 210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всеки месец около 3000 бежанци от Ирак напускат Германия и се завръща в родината си и този брой расте. Това заяви германския канцлер Ангела Меркел, цитирана от „Ройтерс“.

Много от тези мигранти живеят в приемни центрове и са разочаровани от бавното обработване на молбите им в Германия, която миналата година прие 1,1 милион мигранти.

„Сега по 3000 души се връщат в Ирак всеки месец с освобождаването на градовете им от контрола на "Ислямска държава" и този брой расте“, каза Меркел на митинг в провинция Баден-Вюртемберг. Това е една от трите, където в неделя ще се произведат регионални избори.

Меркел е изправена пред проверка на популярността си в тези първи избори от разрастването на бежанската криза миналото лято. Тя заяви, че е важно да се осигури стабилност и да се сложи край на войната в Сирия и Ирак.

Антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия", която спечели подкрепа сред избирателите, които са недоволни от политиката на Меркел на отворени врати за бежанците, според допитвания ще вземе до една пета от гласовете в регионалните избори в неделя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама