Министър Кралев отрече да си плаща за медиен комфорт

09:31, 11 мар 16 / Политика 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наемането на действащ спортен журналист за съветник не е плащане за медиен комфорт, смята министърът на спорта Красен Кралев, стана ясно от негов коментар.

Вчера, позовавайки се на справка, получена по Закона за достъп до обществена информация, “Дневник” посочи, че съветник на заплата при министъра е действащия спортен журналист от “24 часа” Георги Банов.

Спортният министър Красен Кралев заяви, че наемането на действащ спортен журналист за съветник не е плащане за медиен комфорт.

"Не плащам на журналисти за "медиен комфорт. С Георги Банов се познавам повече от 15 години, напълно съм сигурен в неговия професионализъм и ценя мнението му, дори когато е различно от моето, каквито случаи е имало нееднократно. Той е дългогодишен журналист, който винаги е имал принципна позиция и е заставал с името си зад материалите, които е писал, за което е спечелил уважението ми", написа още Красен Кралев.

Остава неясно точно колко е заплатата на Банов, като от отговора на спортното министерство се разбира, че тримата съветници взимат общо 2500 лева месечно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама