Зам.-председателят на НС инициира дискусия с военния министър в НВУ „В. Левски“

09:55, 11 мар 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По инициатива на зам.-председателя на парламента Иван Иванов в Националния военен университет във Велико Търново на 14 март от 11.00 ч. ще се проведе кръгла маса на тема „Образователната политика на Министерството на отбраната и отговорностите към националната сигурност“.

Съорганизатори са министърът на отбраната Николай Ненчев, който ще присъства лично, както и бригаден генерал Пламен Богданов – началник на НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново. В кръглата маса ще участват експерти от дирекция „Управление на човешките ресурси“ на Министерството на отбраната и висшето учебно заведение в старата столица. Във форума ще се включат зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов, както и представители на общинската и областната администрация във Велико Търново.

Дискусиите по време на кръглата маса ще бъдат организирани в няколко основни тематични направления като нови форми на обучение, тенденции в образованието по сигурност и отбрана, кариерно развитие в сферата на отбраната и др.

Междувременно депутатът от Реформаторския блок от областта съобщи, че е направил предложение Велико Търново да бъде едно от звената, които да могат да се произнасят по консервация и реставрация на културни обекти. Инициативата му е по повод промените в Закона за културното наследство, които бяха обсъдени на кръгла маса с професионалните гилдии в края на миналата седмица. По думите на Иванов предложението му е срещнало разбиране от парламентарната група на управляващите и вероятно ще бъде прието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама