Фотоизложба за Христо Фотев събра общественици и писатели в Бургас

10:03, 11 мар 16 / Култура 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фотоизложба, посветена на Христо Фотев, събра общественици и творци в Дома на писателя в Бургас. Експозицията беше озаглавена „Фотев - светлият принц”. С нея се откри и петото издание на националния конкурс за поезия „Христо Фотев”.

Изложбата представя снимки от живота на бургаския поет. Чрез фотосите посетителите успяха да се докоснат до живота на твореца. На чернобелите фотографии бяха запечатани срещите на писателя с неговите най-скъпи приятели и роднини. От портрета му в центъра на залата Фотев сякаш поздравяваше всички гости.

Посетителите на изложбата можеха да разгледат изложени стихосбирки на Христо Фотев. С чаша вино в ръка всеки си спомни с умиление за живота и творчеството, което остана след автора на „Господи, колко си хубава!“.

Сред гостите, дошли да споделят спомените си за поета, бяха Атанас Радойнов - почетен председател на дружеството „Български писател” в Бургас, и писателят Манол Манолов.

Официални гости на изложбата бяха заместник-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева, както и общинските съветници Веселин Пренеров и Петко Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама