Полското посолство с изложба в Художествената галерия в Русе

10:41, 11 мар 16 / Култура 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера, в голямата Художествена галерия, Иван Григоров, зам.- кмет по хуманитарни дейности, е присъствал на изложба от фотографии на Томек Шикора, съобщават от пресцентъра на Община Русе. Експозицията, която ще остане в изложбената зала до 10 април, е под мотото „Четирите годишни времена“.

Иван Григоров поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов на Ярослав Годун, първи съветник в Посолството на Република Полша в Софиям, тъй като изложбата се организира именно от Полския институт. В своето поздравление, русенският градоначалник приветства подетата инициатива и пожела много успех на експозицията и упоритост за постигане на поставените високи цели.

Томек Шикора е автор на няколко десетки самостоятелни изложби, представени в цял свят и 55 авторски издания. Дълги години работи в Австралия. Автор е и на снимки за рекламни кампании на известни международни фирми.

След изложението на картините в Русе, ще бъде открита отново изложбата в София, където се очаква именития фотограф да присъства, съобщават още от пресцентъра на общината. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама