Оставка на Борисов заради обществените поръчки поиска ДПС

10:55, 11 мар 16 / Политика 25 212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със спирането на обществени поръчки премиерът Борисов показва, че неговата администрация не ги е водила по правилен начин. Отговорността е негова и изходът от това положение е оставка”. Това коментира пред “Нова телевизия” един от тримата съпредседатели на ДПС Мустафа Карадайъ. “Не право, а задължение е този, който не може да си върши работата, където е застанал, да си намери друга работа, която може да върши”, каза още той.

И допълни: “Ясни са законите, ясни са правилата, изписани са, включително и контролните органи и държавни институции са ясни, и от тази гледна точка това ако е неговото признание, значи той трябва да си подаде оставката и да дойде премиер, който ще подреди една функционираща администрация".

"Обществените поръчки са спрени според нас поради липсата на пари за разплащане, защото вече сме в новия оперативен период от 2014 до 2020 година. Всеки един от нас може да провери официално за този оперативен период от новите оперативни програми колко средства са изразходвани в нашата държава", каза още той.

Вчера бившият финансов министър Симеон Дянков намекна, че една от фирмите, които печелят най-много обществени поръчки, е близка до депутата от ДПС Йордан Цонев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама