ДАНС да провери мюсюлмански молитвен дом в “Люлин”, иска депутат

12:15, 11 мар 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) да проверят случая с молитвения дом в столичния ж.к. “Люлин”, призова депутатът Димитър Делчев (РБ).

Късно снощи “Господари на ефира” излъчиха репортаж за молитвения дом, като в него се вижда как бившият депутат от ДПС Хюсеин Хафъзов - бивш главен секретар на Мюфтийството в България, влиза в него. Хафъзов бе от депутатите, които напуснаха ДПС, за да последват Лютви Местан.

След него на мястото пристигат дипломатически коли от Либия, Йемен, Судан и Румъния. В двора на храма се вижда и една от катафалките, подарък от Турция към Главното мюфтийство.

Теренът е собственост на фирмата "Смолян Интернасионал". Съдружник в нея е Хусейн Одех Абу-Калбайн, чието име фигурира в доклад на бившия американски посланик Джон Байерли като председател на фондация Тайба.

Основателят на тази фондация, Абдурахман Такан, е бил изгонен от България заради нелегално проповядване срещу държавата. Тайба е целяла чрез дарения да направи Главното мюфтийство зависимо от тези средства. Целта им била радикализиране на българското мюсюлманско население.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама