Двуметрови цветя „никнат“ в центъра на Бургас (снимки)

13:18, 11 мар 16 / Любопитно 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двуметрови пролетни цветя „никнат“ по най-оживената и любима за разходки на бургазлии централна улица "Александровска". Пред очите на жителите и гостите на града „разцъфнаха“ първите кокичета и нарцис.

Освен приятна изненада за минувачите растенията събуждат и пролетно настроение. То ще продължи да се засилва чак до Великден (1 май), тъй като в пространството от площад "Тройката" до ул. "Царица Йоанна" и на площада пред Общината ще продължат да „изникват“ още 10 вида пролетни цветя, характерни за сезона - минзухар, иглика, зюмбюл, незабравка, фрезия, момина сълза, ирис, лале, роза и лилиум.

Освен със своите размери и красота, предвестниците на пролетта ще очароват бургаските жители и през вечерта, когато ще светват.

Артинсталацията ще завърши с пеперуди, пресъздаващи любовния танц на тези красиви цветни растения. Избрани са 25 вида пеперуди, които обитават България през различните месеци.

Идеята е на Община Бургас и е подарък за нейните граждани. Реализацията е дело на бургаските художници Петър Адамов, Тодор Стамов и Иван Желязков.

Подобен пролетен етюд в следващите дни ще зарадва и жителите на най-големия бургаски комплекс - "Меден рудник", съобщиха от Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама