Приемат заявки от работодатели по схема „Младежка заетост”

14:12, 11 мар 16 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава приемът на заявки от работодатели за разкриване на работни места по схема „Младежка заетост” от новия програмен период на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014–2020 г. По схемата работодателите могат да наемат младежи до 29 години включително в две направления: стажуване за усвояване на умения по придобита професия или специалност и обучение по време на работа по определена професия или специалност. Стажуването и обучението се извършват под ръководството на наставник, определен от работодателя.

Наемането на безработни лица на разкритите работни места е по трудово правоотношение на пълно работно време по реда на чл. 230 (за обучение по време на работа) и чл. 233б (за стажуване) от КТ.

Младежите, които желаят да се включат в схемата, трябва да са до 29 г. и да са регистрирани в бюрата по труда. С предимство са младите, които имат регистрация над 3 месеца.

По одобрените заявки, подадени в бюрата по труда от Сливенска област, работодателите търсят да наемат младежи на следните позиции: продавач-консултант, монтажник кабели, работник строителство, диспечер транспортни средства, оператор въвеждане на данни, технически секретар, барман, сервитьор, чистач/хигиенист, мениджър покупки/продажби, управител ресторант, готвач, касиер, оперативен счетоводител, помощник нотариус, организатор дейности, машинен оператор, секционен майстор, монтьор поддръжка на инсталации и оборудване, общ работник, балировач-пакетировач, шофьор тежкотоварен автомобил, монтьор двигатели на моторни превозни средства, мениджър обработка на данни, отчетник счетоводство и др.

Заявки се приемат до 31.03.2016 г. или до изчерпване на финансовия ресурс по схемата във всички ДБТ в страната. На официалната страница на Агенцията по заетостта периодично се публикува списък с одобрените заявки на работодатели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама