Поделението в Асеновград отбеляза 88 години от създаването си

14:41, 11 мар 16 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поздравителните адреси по повод 88 години от създаването на поделението в Асеновград бяха отправени към военнослужещите на 4-ти артилерийски полк и техния командир полк. Лъчезар Мишев.

В двора на поделението днес на тържествено събрание по повод празника присъстваха зам.-началникът на отбраната на Република България генерал-майор Пламен Атанасов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, зам.-командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Златко Златев, Негово високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай, представители на местната власт и военнослужещи.

В обръщението си към военнослужещите в асеновградското поделение полк. Мишев изрази своята увереност, че когато и където се наложи те ще изпълнят с чест и достойнство поставените задачи в интерес на Република България.

По повод празника генерал-майор Пламен Атанасов и генерал-майор Адрей Боцев наградиха военнослужещи от сухопътните войски за постигнати високи резултати в служебната дейност, показан висок професионализъм, проявено усърдие и трудолюбие.

Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на загиналите воини в Балканската война в знак на признателност от всички официални лица и граждани.

След тържествената церемония Негово високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай отслужи благодарствен молебен и водосвет в съслужие със свещеноикономи от Пловдивската митрополия и свещеници от епархията пред параклис „Св. Георги Победоносец” в двора на поделението, който е закрилник на българската армия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама