Правят соларен паркинг в югоизточната част на Царево

14:44, 11 мар 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Соларен паркинг предстои да бъде изграден в югоизточната част на град Царево, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Това стана ясно на днешната сесия на Общинския съвет. На нея съветниците гласуваха със „За“ Общината да участва с три проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество.

Първият проект е „Слънцето е на всички - опазване на природата чрез устойчиво използване на екологично чиста енергия от слънцето“.  Той включва изграждането на соларния паркинг и закупуване на електромобил, който ще се използва за нуждите на  социалната кухня и домашен социален патронаж към Общината.

Вторият проект, с който Община Царево ще кандидатства, е „Кликни, научи и посети – повишаване на публичния достъп до природни, културни и исторически обекти в трансграничния регион“. При реализиране на този проект ще бъдат поставени 5 дигитални информационни табла, от които граждани и посетители на общината ще получават информация за културно историческото наследство и туристическите обекти в региона.

Участието на Общината в третия проект „Зелен парк – Природа, релаксация и туризъм в Царево и Къркларели“ ще даде възможност да бъде изграден крайморски, съвременен парк с модерно парково оборудване и занимателни игри. Местоположението на парка е в близост до центъра на града и е част от подхода към Пристанище Царево.

На петата поред сесия на Общински съвет Царево бе упълномощен кметът инж. Георги Лапчев да представлява Общината на Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама