Варненци зоват за благотворителност без празнични поводи

15:27, 11 мар 16 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кампания „Не само с повод, но и без“ стартираха група варненци, обединени в неправителствената организация „Под лупа“. „Целта ни е да работим с деца и възрастни от социални заведения, за да им покажем, че те са пълноправна част от обществото и най-вече да им помагаме тогава, когато имат нужда“, коментира председателят на сдружението Цветан Лацов. Организацията събира млади хора, с различни професии, които имат активна гражданска позиция, обясни още той.

Членовете на „Под лупа“ се обединили около мнението, че преди всички празници различни организации отрупват с дарения домовете за деца, лишени от родителска грижа, домовете за възрастни хора и хора с увреждания. Те пък решили да заделят лични средства и през останалото време. „Искаме да променим този модел и да осигурим постоянна грижа и необходими дарения през цялата година, а не само по празници“, обясниха от неправителствената организация.

Те вече имат план за действие, който включва ежемесечни контакти с директори на различни социални заведения, за да бъде ясно от какво се нуждаят там във всеки момент. Успели са да привлекат към каузата си и няколко варненски фирми, които помогнали за първото дарение. През февруари младите варненци зарадвали с лакомства и дрешки малчуганите от дом „Другарче“. Този месец ще бъдат при възрастните хора от дом  „Гергана“.

Във във всичките инициативи от кампанията се включват и децата на членовете на сдружението.

   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама