Конкурс за приложно и изящно изкуство ще се проведе в Каварна

15:33, 11 мар 16 / Култура 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Каварна, Църковното настоятелство при храм „Св. вмчк Георги“ и Общински детски комплекс Каварна организират конкурс за приложно и изящно изкуство на тема: „180 години храм „Св вмчк Георги“ – моят/нашият/ храм.

Целта на конкурса е да се даде възможност за изява на творческите заложби на участниците, както и да се стимулира техният интерес към духовната и културна история на Каварна. Участие в конкурса могат да вземат ученици от 1-ви до 12-ти клас от всички училища, школи и извънучилищни звена на територията на Община Каварна.

Конкурсът се провежда в три възрастови групи: I- възрастова група – 1-4 клас, II- възрастова група – 5-8 клас, III- възрастова група – 9-12 клас.

Жанров обхват включва графика, акварел, живопис,приложно творчество (текстилни пана, дърворезби, керамика, апликации, макети, пластики, стъклопис и др). Материали и техника са по избор на автора. Форматът на творбите без паспарту е 35/50.

Всяка творба трябва да съдържа следната задължителна информация – три имена на автора, възраст, клас, ръководител, училище/школа/извънучилищно звено и точен адрес, телефон и email за контакт.

Творбите за конкурса се предоставят в ОДК Каварна, намиращ се на ул. Ал.Стамболийски“ №2, тел. 0570/82575.

Всеки участник може да приложи една рисунка и/или приложна творба. С участието си в конкурса, авторите на творбите отстъпват всички права и разрешават разпространението им в рамките на настоящия конкурс (медии, статии, албуми и др.), както и за промоция на конкурса.

Най-добрите творби ще бъдат отличени и тиражирани.

Творбите за конкурса се предоставят в ОДК Каварна, не по-късно от 25 април 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама