Червенокръстци от България и Швейцария обсъдиха в Русе съвместни проекти

15:53, 11 мар 16 25 213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 11.03.2016 г., се състоя работно посещение на представители на Швейцарския червен кръст и на Областния съвет на БЧК Русе при Областния управител на Област Русе. На срещата присъства и д-р Руденко Йорданов – директор на ОС на БЧК Русе, съобщават от офиса на губернатора. 

Повод за визитата е реализираният с подкрепата на Швейцарския червен кръст проект „Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и защита на техните права 2015-2016“ от ОС на БЧК Русе.

В хода на разговора е било обсъдено въздействието на проекта върху възрастните хора, популяризирането на доброволческата дейност, отношението на институциите към целите на проекта.

Доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе, е споделил, че въведеният по проекта подход чрез участие на хората от трета възраст е променил тяхната среда на живот в областта. По думите му, поради твърде ограничените възможности на възрастните хора в България, дейностите по проекта са допринесли за повишаване степента на взаимодействие помежду възрастните хора, активизирали са ги и са повишили социалните им контакти. 

Като ключова компонента за високия успех на ОС на БЧК Русе във внедряването на механизми за включване на възрастните хора, е било посочено изграденото между ОС на БЧК Русе, местните и държавни органи високо ниво на сътрудничество, в т.ч. и с Областна администрация – Русе. Тази добра практика е била изтъкната като пример за останалите региони, в които такава добра колаборация все още не е установена. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама