С 35 % се увеличават чартърите от Германия до Бургас през лятото

15:58, 11 мар 16 25 218 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 35% се увеличават чартърите на немския туроператор TUI от Германия до Бургас през лятото, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Това стана ясно по време на медиен брифинг, който се състоя на български щанд на едно от най-големите туристически изложения в света  -  ITB Берлин. На него участие взе министърът на туризма Николина Ангелкова. По нейните думи, Германия се нарежда на 3-то място сред най-големите генериращи пазари за българския туризъм, като миналата година страната ни е посетена от над 620 хил. немски граждани.

"Позитивни са сигналите за предстоящия летен сезон, като много от туроператорите отчитат ръст на записванията", допълни Николина Ангелкова.

Оптимистични са и сигналите от „Томас Кук“, които също отчитат увеличено търсене за България през 2016 г.

"България може да предложи на практика всичко на немския турист - от морска почивка и ски ваканция, до спа, еко или културен туризъм. Трябва да направим това многообразие по-познато и можем да имаме още по-добри резултати", посочи министър Ангелкова. Тя допълни, че през миналата година страната ни е участвала на всички туристически изложения в Германия, а през тази година ще работим, за да направим присъствието си още по-осезаемо.

На събитието присъстваха и Александър Манолев (заместник-министър на туризма на Република България), Ради Найденов (извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия) и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама