Търговище ще участва в социален експеримент на НАТФИЗ

16:17, 11 мар 16 / Култура 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търговище се включва в кампанията на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Учи в България, завладей света“, информираха от пресцентъра на местната администрация. Инициативата е насочена към популяризиране на професионалното образование в България и превантивното овладяване на интелектуалната миграция на младите българи. Към нея се присъединят училища, медии и граждански организации.

Преподавателите и възпитаници на Академията застават с лицата и авторитета си в кампанията, за да опровергаят недоверието в българското образование.

Следващия четвъртък, от 19 до 21 часа, на сцената на Драматичен театър – Търговище, класът на проф. Снежина Танковска  „Актьорство за драматичен театър“, ще представи постановката „Любов и информация“ от Керил Чърчил.

В петък, между 9 и 12 часа, в същото пространство, преподаватели от всички специалности на НАТФИЗ,  очакват срещата си с бъдещите студенти-първокурсници. Ще бъдат представени 16 бакалавърски и 10 магистърски програми, изучавани в Академията, със задължителна информация за всеки кандидат-студент. Младите хора ще бъдат запознати с условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през следващата учебна година.

Безплатните, напълно открити за местните общности консултации, са подпомогнати от общинските структури и театрите в 12 български града, включени в националното турне. Освен Търговище, това са Благоевград, Димитровград, Хасково, Кърджали, Смолян, Добрич, Шумен, Русе, Стара Загора, Сливен и Кюстендил.

 „Учи в България, завладей света“ е социален експеримент, който ще отрази доколко достатъчни  са ресурсите на съвременното общество и готови ли сме да се обединим около каузата да осигурим достойно бъдеще за децата си в България – подчертават организаторите на кампанията от НАТФИЗ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама