Пловдив със силно участие на Световното туристическо изложение в Берлин

16:42, 11 мар 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Многообразният туристически продукт на Пловдив, който е водеща дестинация за културен, събитиен, винен и религиозен туризъм в България, е акцентът в представянето на Града под тепетата на най-голямото световно туристическо изложение за професионалисти и масова публика "ИТБ - Берлин" (ITB - InternationaleTourismus-BorseBerlin).

Мащабната туристическа борса се провежда визложбения център "Месе Берлин" в германската столица и ще продължи до 13 март. На официалното откриване на 9 март присъстваха министърът на туризма Николина Ангелкова, заместник-министърът на туризма Александър Манолев, посланикът на България в Германия Ради Найденов.

Министър Ангелкова даде висока оценка на един от най-новите туристически продукти на Пловдив, който също се представя на изложението - винената карта на региона. Тя бе издадена в края на миналата година от Община Пловдив, съвместно с винопроизводителите в най-големия винен район в страната.

Участниците и посетителите на изложениетопроявяват засилен интерес към предстоящата Осма международна среща за туризъм, която ще се проведе от 20 до 23 април тази година. Една от основните цели на срещата е представянето на Пловдив и региона като атрактивна туристическа дестинация за чуждестранните участници, които посещават България и града за първи път, както и презентиране на спечелената титла Европейска столица накултурата за 2019 г. Към момента Пловдив се радва на голям интерес от страна на компании от Германия, Полша, Швейцария, Англия, Франция и др.

Повече от 10 000 изложители от над 180 страни участват в тазгодишното, юбилейно 50-о издание на световното туристическо изложение в Берлин. България се представя с общ национален щанд, организиран от Министерството на туризма, разположен на 455 кв. м площ, в който участва и Община Пловдив, заедно с още 40 общини и фирми от България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама