Търсят пари за ремонт на пътя Свиленград-Щит

17:22, 11 мар 16 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалният съвет за развитие на Южен  централен район заседава днес в областна администрация Хасково. На него бе обсъден въпроса с пътя „Свиленград – Щит- Маточина“, който  е в лошо състояние, а хората там многократно алармират за това, подчерта областният управител Станислав Дечев. От Областно пътно управление /ОПУ/ Хасково съобщиха, че за  частичното подобряване на отсечката в най-разрушените й участъци са необходими около 250 хиляди лева. За цялостното и трайно подобряване на състоянието на пътя, са трябват 2 милиона лева.

Другият проблемен участък в област Хасково, който бе включен за обсъждане в дневния ред на заседанието на РСР на ЮЦР е  пътят  „ Българин – Харманли“ . Ремонтът му започна през  2012 г., но заради липса на финансиране е замразен. За сега по него се правят само кърпежи, очакванията на ОПУ Хасково са през 2016 г. да се осигурят пари за завършването на ремонта.

Членовете дебатираха проблема с  осигуряването на по-добри условия за професионално образование и обучение, съответстващо на потребностите на региона и изискванията на пазара на труда, съобщиха от областна администрация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама