Започва ремонтът на сливенската жп гара

17:32, 11 мар 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официалният старт на строително-ремонтните дейности на железопътна гара Сливен ще бъде даден на 15 март.2016 г.(вторник), от 12.00 часа, в района на гарата, съобщиха от ръководството на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Ремонтът на приемната сграда на железопътна гара Сливен се осъществява със средства на НКЖИ. Стойността на обекта е близо 2,8 млн. лева с ДДС. Предвиденият срок за изпълнение е 210 календарни дни.

Ремонтът включва саниране на сградата, която в момента има напуквания и оголена арматура. Ще се извърши цялостна хидроизолация и топлоизолация спрямо показателите за енергийна ефективност. Проектът предвижда цялостен ремонт на помещенията. Ще се извърши подмяна на дограмата, на електроинсталацията, на отоплителната и водопроводната инсталации. Ще се обособят чакални за пътниците – топла чакалня, за майки с деца, за хора с увреждания и места за търговски обекти. Ще се направят консервационни работи на бившия ресторант за евентуално бъдещо използване. На първото ниво на гарата ще се изградят нови тоалетни, които в момента се намират в мазето. Проектът предвижда окачена фасада на централния вход на гарата. Ще се направи ремонт на първи перон и козирката към него. Цялото външно пространство около обекта ще се реконструира чрез подмяна на настилките, поставяне на цветя и изграждане на рампа за хора с увреждания. Изпълнителят ще изгради ограда между подлеза и сградата на гарата, за да се ограничи безразборното пресичане на жп-линията. В проекта е заложена цялостна смяна на осветлението с енергоспестяващи лампи.

„След ремонта Сливен ще има една напълно съвременна сграда на жп-гарата, енергийно ефективна и красива“, обяви кметът Стефан Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама