Ватерполистите на „Черноморец“ станаха финалисти

17:36, 11 мар 16 / Спорт 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Момчетата на СКВТ "Черноморец" се класираха във финалната шестица на държавното първенство по водна топка за състезатели, родени 2002 г. и по-малки. Възпитаниците на треньора Петър Йонов спечелиха квалификацията в Бургас и оглавиха класирането в групата. Бургаските ватерполисти записаха пълен актив от победи, като две от тях постигнаха с технически нокаут - срещу "Ботев" /Враца/ и "Арда Уникум" /Кърджали/. Натрупаната разлика от 15 гола прекрати срещите съответни при резултати 16:1 е 19:4.

В останалите мачове отборът на "Черноморец" се наложи над "Черно море" /Варна/ с 14:5, двубой, в който съдиите отсъдиха девет персонални фаула с по две лични за домакините срещу пет за варненци и две дузпи в тяхна полза. В последната среща на басейна в "Меден рудник" черноморци победиха с 8:1 "Тича" /Вн/, който се класира втори в групата.

Така след изиграването на двубоите в квалификациите в Топ 6 ще играят победителите "Черноморец", варненските КПС "Варна" и "Аква Спорт", както и техните подгласници варненските "Тича", "Комодор" и столичният "Славия".

В квалификациите на държавното първенство по водна топка за момчета участваха общо 15 отбора, разделени в три групи. Във втората осмица ще играят "Дръзки" /Вн/, "Локомотив-Н.Н." /Сф/, "Арда 2008", "Ботев 2000", "Левски" и ЦДНА 2013. 

По-рано за финалите "Черноморец" класира други три свои отбори. Това са девойките, юношите младша и старша възраст. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама