АБВ Хасково искат закон за автомобилното хулиганство

17:44, 11 мар 16 / Политика 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите спешно да  подготвят и приемат закон за автомобилното хулиганство. След като проблема с пътно-транспортните произшествия и наглостта на определена категория нарушители е извън контрол и общонационален проблем са необходими незабавни, комплексни, конкретни и целенасочени мерки.

Това се казва в нарочна декларация на ПП АБВ – Хасково.

Несъразмерно високите санкции и многото пресилени и безсмислени ограничителни, и забранителни мерки превръщат в ад преди всичко ежедневието на всички останали добросъвестни граждани, и скоро Северна Корея ще ни се струва, че наистина е народна и демократична република, дори по-привлекателно място за живеене от България, казват още хората на Георги Първанов.

Управляващите са длъжни да намерят решението на проблема без това да е за сметка на правата и свободите на гражданите, допълват от АБВ. Според тях причините за катастрофите не са само в строгостта на наказанията, а много по- комплексни, и преди всичко- в незабавното и неизбежно прилагане на санкциите. 

От АБВ-Хасково са категорични, че МВР е в колапс и не може пълноценно да реализира вменените му задължения. И подчертават, че служителите са демотивирани и объркани от непрестанните промени и инициативи, които често били противоположни нa предишните.

Безспорно е, че трябва да се търсят разумни решения, но комплексът от  фактори, които оказват влияние на безопасността е доста широк и едностранчивите решения не водят до положителни промени, смятат от АБВ.

   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама