Пловдивската "Чистота" подхваща пролетна битка с графитите

18:15, 11 мар 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До няколко дни ще бъдат заличени новопоявили се графити върху жилищен блок на бул. "Източен", съобщиха от ОП "Чистота" в Пловдив. "Преди две години перфектно почистихме всички драсканици по сградите, разположени на булеварда. Някои фасади пребоядисвахме дори по няколко пъти, така че резултатът от дейността ни да има устойчив ефект, но със затоплянето на времето отново се появиха "художници" на улично творчество, които смятаме да обезсърчим", заяви директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

Вече са отстранени всички графити върху сградите на ул. "Преслав", включително Пожарната и ОУ "Алеко Константинов". Предстои работа по бул. "Марица-юг", ул. "Богомил", ул. "Граф Игнатиев", както и по вътрешноквартални улици в шестте пловдивски района.

"Чистота" започна борбата с графитите в целия град през 2012 г. и след информационните кампании сред гражданите и откритите уроци в училищата градът е по-чист, констатират експертите. Отстранени са самодейните драсканици върху жилищните и обществени здания както по големите пловдивски булеварди, така и на други публични места в града.

Ако някой графитър иска публичност за изкуството си, трябва да представи свой проект в Общината, която след евентуално одобрение да му предостави място за художествена изява, припомни Стоянов. Той за пореден път призова пловдивчани да съдействат за опазване чистотата на града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама