Руски производители на селскостопанска техника се срещнаха със земеделци в Плевен

18:21, 11 мар 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делегация от Асоциацията на производителите на селскостопанска техника в Руската федерация бяха на посещение в Плевен днес. Те бяха водени от директора на дирекция „Земеделие и регионална политика“ в земеделското министерство Николай Маринов, а домакин на срещата бе областният управител Ралица Добрева.

Събитието предизвика сериозен интерес от страна на стопаните от област Плевен, които се запознаха от първа ръка с възможностите за закупуване на техника за земеделието от Русия – комбайни, прикачен инвентар и други.

На срещата стана ясно, че около половината машини в плевенско са руско производство, въпреки натиска на западните компании. Николай Маринов разкри, че до голяма степен това се дължи на сериозната политика, която Русия има по отношение износа на селскостопанска техника.

Руските машини по нищо не отстъпват на западните си аналози, но са с около 15 – 20 процента по – евтини.

„Годишно у нас се продават по около 30 руски комбайна, което съвсем не е малко. Почти 50 % от регистрираната техника на територията на Плевенска област все още е руска“, коментира Маринов и допълни, че подобни срещи ще спомогнат за възстановяване на контактите с Министерство на земеделието в Руската федерация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама