Светослав Русалов оглави Националната асоциация на зърнопроизводителите

21:12, 11 мар 16 25 620 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Съюза на зърнопроизводителите в Пловдив Светослав Русалов бе избран за председател на националната организация. Това бе решено на Общото отчетно-изборно събрание в Стара Загора.

Русалов заема мястото на досегашния председател Румяна Ангелова, чийто мандат изтече, и ще представлява организацията на национално и европейско ниво. До момента той беше зам-председател на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

Членове на НАЗ са недоволни от водената политика в сектор "Зърнопроизводство". Те настояват за спешна промяна в условията и правилата на Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., тъй като липсват прозрачност и обществен мониторинг при одобряване на проектните предложения и при сключването на договори. Това поражда съмнения за нелоялни практики по мярка 4 -"Инвестиции в материални активи", което води до критично напрежение сред членовете на асоциацията.

На събранието бе припомнено, че Министерство на земеделието и храните и Парламентарната комисия по земеделие и храни бяха поели ангажимент да приемат Закон за браншовите организации в сектор "Земеделие". Забавянето  e предпоставка за появата на нормативен хаос, заявиха възмущението си членове на асоциацията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама