Режисьорът Тед Кочев: Ще правя филм за спасяването на евреите от Цар Борис

23:08, 11 мар 16 / Любопитно 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 30 години искам да направя филм за спасението на евреите от Цар Борис, сега написах сценария и търся финансиране. Това каза световноизвестният режисьор с български корени Тед Кочев по БНТ. Той разказа още, че са му били предложили да направи филм за българските медицинските сестри, които бяха в либийския затвор в Бенгази и би искал да го направи.

Тед Кочев е режисьор на повече от 40 филма и телевизионни продукции. Той е и режисьор на филма Рамбо - Първа кръв. Днес Кочев, роден като Величко Тодоров Кочев, получи от Министерството на културата отличието "Златен век" и по инциатива на министър Вежди Рашидов ще му бъде издадено българско гражданство.

Кочев разказа в предаването за началото на приятелството му с великия филмов режисьор Микеланджело Антониони. Той му се обадил за помощ за сцена от филма "Фотоувеличение" и така станали добри приятели. В тази връзка му разказал, че едно от действия във филма се развивало в голям парк и на него не му харесвал цветът на листата на дърветата затова накарал всяко едно от тях да бъдат боядисани, за да паснат на концепцията му.

В мойто сърце и душа аз съм българин, каза Кочев и си припомни ястията готвила майка му и семейната история.  Режисьорът също така похвали филма "Съдилището" на Командарев, българското предложение за наградите Оскар 2016, и играта в него на Асен Блатечки, като спомена и филмите "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", както и "Виктория".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама