БСП приема нови правила за избор на лидер

09:09, 13 мар 16 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният съвет на БСП днес ще  приеме нови правилата за кампанията по избора на нов председател на партията. Това ще стане по време на заседание на Националния съвет на БСП, което започва в 11:00 часа на в централата на партията.

Конгресът на социалистите, когато се очаква да и изборът на лидер ще се проведе на 7 и 8 май в София. Дотогава се провеждат отчетно-изборните събрания по общини, които имат право да издигат претенденти за поста.

На последният пленум от левицата бяха предложени няколко промени в устава за провеждането на кампания по избора на лидер. Едно от основните предложения е всички претенденти да бъдат изслушани публично и предварително да бъде известен графикът за партийните конференции - час и дата, за да може всеки издигнат за председател да се яви пред другарите.

Освен това социалистите искат равен достъп на кандидат-председателите до медиите, финансирани от БСП - в. "Дума", в. "Земя" и "Поглед.инфо". Столичната БСП пък настоява за вътрешни изслушвания на претендентите преди самия конгрес.

Очаква се да се запази и нововъдението от избора на Михаил Миков за председател през юли 2014 г. да се гласува в тъмни стаички.

Докато тогава Миков се бори за поста с Драгомир Стойнев, сега основната му конкуренция е Корнелия Нинова. Депутатът от Варна и бивш общински лидер на БСП там Красимир Янков също ще участва в надпреварата. Сред потенциалните кандидати са още депутатите Кирил Добрев, който по-скоро би подкрепил Корнелия Нинова, и Таско Ерменков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама