Търсят нов шеф на полицията в Стара Загора

09:49, 13 мар 16 25 683 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на ОДМВР Стара Загора старши комисар Иван Чолаков, ще бъде сменен, а не уволнен, съобщиха за топновини. бг отлично информирани източници. Той може да остане в системата, но на друга позиция.

Официално смяната на Чолаков  е заради слаби резултати на Дирекцията през изминалата година. Това обаче се опровергава от данните на отчета  приет от Министерството. В него ясно е показано, че коефициентът на разкриваемост на престъпления в ОДМВР Стара Загора  е над средния за страната.

Според запознати, причината е недостатъчната комуникативност на старши комисаря и особено фактът, че е назначен от правителството на Орешарски.   

 Иван Чолаков стана директор на ОДМВР Стара Загора на 28 юни 2013 г. Той смени на поста  старши комисар Алекси Алексиев.  Чолаков работи в системата на МВР от 1998 г. До 2004 г. е заемал различни длъжности в сектор „Криминална полиция” в дирекцията в  Стара Загора. От 2004 г. до 2009 г. е началник на сектор „Противодействие на престъпността”  в Районното полицейско управление в  Казанлък. От 2009 г. до 2011 г. е началник на Районно управление Полиция – Казанлък. От 01.05.2011 г. до 28.06.2013 г. е началник на Първо районно управление Полиция в Стара Загора.

В момента вървят сериозни совалки за нов директор. Поне засега не е ясно кой ще наследи горещия стол на Чолаков. Предполага се обаче, че той ще бъде от средите, ползващи се с доверието на управлящото мнозинство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама