Убийците на Нягол се изправят пред съда на 28 март

10:00, 13 мар 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 28 март от 9 часа в Окръжния съд е насрочено първото заседание по делото за убийството на Нягол. Пред Темида ще отговарят тримата охранители, които го пребиха до смърт на 14 март миналата година в „Гранд мол Варна“.

Обвинението срещу 25-годишния Ангел Николов от Кърджали, 23-годишния Красимир Димитров от Ямбол и 20-годишния Цветан Маринов от Варна е за извършено в съучастие умишлено убийство по особено мъчителен начин, с особена жестокост и по хулигански подбуди на човек в безпомощно състояние. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

И тримата подсъдими са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и се намират във варненския затвор. Като служители на охранителната фирма „Джи Ем Секюрити“, работеща в мола, в деня на убийството Николов и Димитров получили сигнал за клошар, който проси пари от посетителите.  Двамата открили човека и първо го отвели до залата за видеонаблюдение с цел да му въздействат да не посещава повече търговския център.

След това тръгнали да го извеждат от мола, като започнали да го бият, гаврили се с него и му отправяли сексуални предложения. Побоят продължил 15 минути, като някои от гаврите Николов снимал с мобилния си телефон. Жертвата  бил  52-годишният Нягол Петров, който не бил бездомник, но страдал от психично заболяване, без да е агресивен. Той няколко пъти опитвал да се изтръгне от охранителите, но побоят над него с ритници и юмруци продължавал със значителна сила и агресия по цялото тяло.

Според запис на охранителните камери около 12, 26 ч. Нягол все още бил в мола, но се олюлявал и бил видимо дезориентиран. В 12,50 ч. продавачка подала сигнал за мъж, който бил паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта му.

Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването на бруталното убийство, преброила най-малко 75 удара по тялото на Нягол.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама