Божидар Димитров предлага да приютим майките с деца от Идомени

10:03, 13 мар 16 / Политика 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предлагам на нашето правителство да приемем всички жени и деца, докато се стопли времето и после да ги пратим при госпожа Меркел, която обяви готовност да приеме всички страдащи. Това каза в ефира на БТВ директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.

„Сърцето ми се къса за децата в бежанския лагер в Идомени. Не ми е жал обаче за 20-30-годишните мъже там, които вместо да се бият за родината си, щурмуват Европа“, каза още професорът. По думите му, по този начин премиерът Бойко Борисов щял „да спечели много червени точки както у нас, така и в чужбина“.

Димитров предлага децата и жените да не бъдат регистрирани у нас, а само да пребивават за кратко, докато се оправи времето, и така да се отърват от болестите и мизерията.

Друга идея на директора на НИМ за мигрантите е те да бъдат превозени с нискотарифни компании или военнотранспортни самолети от бежанските лагери до Германия.

Професорът коментира и искането на бившия румънски правосъден министър и настоящ евродепутат Моника Маковей на румънските роми у нас да им се даде възможност да учат на майчин език – румънския. Димитров запита защо им е да учат румънски след като са „цигани и си говорят цигански“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама