Гроздан Караджов: Една част от РБ продължава да се задоволява с цацата, а не с рибата

12:05, 13 мар 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една част от реформаторския блок продължава да се задоволява с цацата, а не с рибата. Ние не искаме цацата, мечтаем за реформата. Ако сега се откажем, нашите деца никога няма да ни простят. Това заяви депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов по време на XIV национално събрание на ДСБ, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Няма да бъда ничие алиби за прикриване на порочни практики, нито ще съм съучастник на модела "Кой". Заедно ще успеем на следващите избори, дори и в опозиция", каза Караджов.

"ДСБ са нашият партньор. Някой казва, че Гражданският съвет бил нелегитимен. Поне тук на територията на ДСБ ще дишаме спокойно и ще се чувстваме легитимни. Знам, че много ДСБ-ари се чувстват предадени. Мисля, че всички те са прави. Събрахме се в РБ, вярвайки, че сме единомишленици и че вярваме в едни и същи неща - съд и прокуратура свободни от олигархични зависимости, изваждане на обръчите от фирми от обществените поръчки", подчерта Караджов. 

По думите му те искали администрация без партийни и роднински зависимости, премахване на медийните монополи. 

"Тук идва въпросът какво от тези неща изпълнихме. Забравихме ли ги или бяха просто един трик, за да спечелим изборите. Това е вторият въпрос - защо? Избирателите вярваха, че ще работим за тези 4 начала. Избирателите все още очакват да се изпълнят. Медийните бухалки продължават ли да бият по нас още повече от времето на Орешарски? Спряхме ли партийните назначени или станахме флагман на тези назначения? Осигурихме ли комфорта на обръчите на фирми на ДСБ? Стискат ли обръчите на фирмите", запита риторично Караджов. 

"Нямаше иначе да има 3 млрд. лева спрени обществени поръчки. Това са шамари към нас. Къде бяхме през тази година и половина. Плячкосват се европейските фондове. Какво направихме с промените в конституцията? Отворихме ли вратата към радикална съдебна реформа? Допуснахме да я опраскат. Провалихме се във всички свои цели. Ето защо напуснахме властта. Във властта никога няма да се върнем, докато не върнем дерайлиралата съдебна реформа", каза още Гроздан Караджов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама