Концерт набира средства за лечение на студентка

15:45, 13 мар 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен концерт "Един за всички, всички за Теди" организират от студентския съвет на Икономическия университет във Варна. Инициативата е поредна проява с цел събиране на средства за лечение на Теодора Тодорова, която страда от меланом – труден за овладяване и упорит рак на кожата.

Диагнозата на Теди е поставена през ноември 2013 г., а в края на миналата година лекарите открито й заявяват, че би получила лечение единствено в центъра „Джон Хопкинс“ в Турция. Само за изследвания и спешен курс лъчетерапия там са нужни  12 000 евро – сума, с която семейството й не разполага. След това ще й бъде назначена скъпоструваща химиотерапия.

Докато приятели и непознати опитват да помогнат според възможностите си, усложненото състояние на Теди през януари тази година налага тя спешно да замине за Истанбул. „Първоначалният шок, който човек изживява, е най-нормалното човешко чувство, след като чуе каква диагноза са му поставили, но не всичко приключва с това, защото страхът е преходен. Важното е да не му се поддадеш. Спираш за момент и се замисляш, поглеждаш в очите на любимите хора, близките и приятелите си и решаваш дали искаш да се предадеш или да останеш и да се бориш. Да се откажеш е най-лесният избор, а за мен не съществува такъв! Знаете ли защо – защото животът е дар и е прекрасен, и ние трябва да му се насладим!“, споделя Теди след завръщането си и приключилата успешно лъчетерапия. В момента тя е на медикаменти у дома в Русе, а скоро й предстоят нови изследвания и процедури.

Концертът ще се проведе на 16 март, сряда, от 19 ч. в Аулата на Икономическия университет във Варна. Специално участие ще вземе Виктория Георгиева, ще има и ексклузивно онлайн включване от Deep Zone Project и Графа.

Съпричастни ще бъдат и много други изпълнители и танцьори - Александрина Инджева, Цветомир Страхилов, Мила Желева, Камен Кънчев, Дарена Йорданова и Николай Кърджиев, Габриела Петрова, Джулиъс Селестин, Боян Кунев, Didi Dream, Женя Петрова, Чавдар Гочев-Чарли, дует "ПМ", Танцова школа Маламбо,  TISHO Dance Company, Клуб по зумба към ИУ-Варна, Фолклорен ансамбъл "Гергана".

Входът е свободен, а пред залата ще бъде поставена урна, в която ще се събират средства за лечението на Теди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама