Румен Петков: Бургаска област е с най-уязвима сигурност, няма и инвестиции

15:58, 13 мар 16 / Политика 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Бургаска област е най-уязвимата от бежанския натиск на територията на страната днес. Тя има много голяма морска граница, а също и една от най-тежките зелени граници. И правителството, и сектор „Сигурност“ трябва да уверят жителите на областта, че са взели всички мерки. Според мен днес те не са готови да направят това“.

Това каза пред журналисти зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той пристигна в Бургас за Общинска отчетно-изборна конференция на партията, на която беше избрано ново ръководство.

Петков определи инфраструктурата на Бургас като „много чувствителна“ по отношение на терористична заплаха. Тук има пристанище, летище, ключова магистрала, огромна рафинерия. „Не искам да плаша никого, но това е реалността. Ние можем да се правим, че не я виждаме и утре да викаме „Въх, що така стана на Сарафово“. Няма страна, която може да гарантира, че няма да допусне терористичен акт, но жителите на Бургас трябва да виждат държавата всеки миг до себе си и да знаят, че са взети всички мерки“, заяви зам.-председателят на АБВ.

Друга тревога на АБВ за Бургас е, че няма инвестиции, които да създават реална икономика и заетост. Това се отнася и за останалата част от страната. Инвестиционната политика се свива до единствено до публичните финанси и до евроинструментите. И това не е добре, защото от гледна точка на средносрочната перспектива не може да се създаде усещане за икономическа сигурност.

По думите на Петков делегатите на партийната конференция са изразили силно безпокойство от състоянието на два сектора в Бургас – култура и спорт. Те са изказали неразбиране от това защо е спряно изграждането на спортния комплекс в „Славейков“, при положение че там вече са вложени пари и са започнати предварителни дейности.

„Обяснението, че няма пари не е обяснение. Бъдещето на спорта в Бургас не може да бъде поставяно на карта по конюнктурни съображения“, коментира Румен Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама