ДСБ дава последен шанс на Реформаторския блок

16:39, 13 мар 16 / Политика 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДСБ дава последен шанс на Реформаторския блок, като реши да остане в коалицията, но излиза в опозиция на управлението. Това решение взеха структури на партията по време на XIV Национално събрание, предаде репортер на София Topnovini.bg. ДСБ обяви, че излиза в опозиция още през декември заради бламираната съдебна реформа, но сега Радан Кънев получи подкрепата и на всички партийни членове.

"Чух страшното много аргументи против Реформаторския блок. Няма нещо, което да не мога да споделя от казаното. Има страшно много неща, които само аз мога да споделя. Имам поне 10 пъти повече аргументи да поискам да напуснем Реформаторския блок. Както аргументите, които чух, така и тези, които казах и премълчах, са аргументи към конкретни политически лидери и събития. Те дават смисъла на решение да се напусне лесно Реформаторския блок", заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев. 

Той посочи, че РБ е обединение от 5 партии и всички тези граждани, които не могат да търпят да се управлява държавата по този начин. 

"Няма да погледна на РБ като 5-партийна коалиция, защото не бих я подписал. Аз не съм влизал в такова нещо. От първия ден съм вярвал, че ще бъде създаден общ политически проект. След местните избори, ГЕРБ излъга избирателите на десницата, че ще има десни управления в общините", продължи Кънев.   Според него няма никаква опасност ДСБ да остане част от РБ и няма никакво морално основание да не положи усилия за промяната му. 

Искам РБ да се произнесе като единна политическа сила. Искам всеки политически лидер в РБ да чуе избирателите, симпатизантите и активистите на блока и след това да вземе решение. Ако останем на ниво кабинетни решения, вашите аргументи за излизане за слаби. Моля ви да направим последно усилие за изпълнение на обещанието към избирателите да бъдем единни, да укрепим блока и да чуем избирателите и активистите му. Ако това усилие не се увенчае с успех, последиците са повече от ясни", завърши словото си Радан Кънев. 

Одобрен беше следният текст на резолюция на Националното събрание:

1. Националното събрание потвърждава излизането на ДСБ в опозиция на настоящото управление.

2. Даваме мандат на председатели и националното ръководство да водят преговори за организационно единство на РБ, основано на неговите първоначални цели и предизборна програма. 

3. Приема нова организационна структура и нов устав на ДСБ, като основа за развитие и отваряне на партията. 

4. Потвърждава учредителните документи на ДСБ и платформата на модерната десница.

5. Дава мандат на председателя и националното ръководство за сътрудничество с граждански и политически организации. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама