Кери: 600 членове на „Ислямска държава“ са ликвидирани в Сирия

18:27, 13 мар 16 / Свят 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Сирия само за три седмици „Ислямска държава“ загуби 3000 квадратни километра територия, както и 600 бойци“, съобщи държавният секретар на САЩ Джон Кери цитиран от AFP. Кери предупреди сирийския президент Башар Асад и неговите съюзници като Русия да не използват „крехкия“ режим на примирието в Сирия за собствени цели. „Ако режимът и неговите съюзници смятат, че могат да действат така, че да поставят под съмнение прекратяването на огъня и то без сериозни последствия за постигнатия прогрес, то те грешат“, отбеляза Кери.

Един от главатарите на „Ислямска държава“ и неин „военен министър“ Омар аш Шишани е в състояние на клинична смърт, предаде ТАСС, позовавайки се на представител на неправителствена организация на територията на Сирия.

Според него „преди няколко дни в резултат на получени наранявания Аш Шишани е попаднал в състояние на клинична смърт“. В момента той „вече не диша самостоятелно – нужен му е апарат за изкуствено дишане“.

След нараняването си Аш Шишани е бил изпратен в болница до град Ракка, където в момента с него се занимават „професионални чуждестранни лекари“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама