Реформаторският блок се възползва умело от участието си във властта, заяви Цветанов

18:28, 13 мар 16 / Политика 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много умело Реформаторският блок се възползва от участие в бордовете и във властта и съм убеден, че няма да напуснат коалицията. Не смятам, че ще излязат и от управлението. Това прогнозира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов малко преди да стане ясно, че ДСБ остават част от Реформаторския блок, предаде репортер на Стaра Загора Topnovini.bg. Въпреки това на Национално събрание днес „Демократи за силна България“ гласуваха да останат в опозиция на управлението.

„Сложно и тежко е да се работи с партньорите в правителството, но в противен случай ще сме свидетели на политическа нестабилност, на влизането в спирала, която е вредна за страната“, каза още Цветанов.

Той беше на посещение в Стара Загора, за да се срещне с представители на местните структури на ГЕРБ.

Цветанов коментира и напрежението в сектор „Сигурност” като поясни, че на 15 март ще има обществено обсъждане на законодателните промени.

"Преди да внесем като точка в дневния ред на Комисията така предложените промени, ще направим обществено обсъждане, на което ще присъстват представители на синдикатите и членове на парламентарни групи, професионалното и политическо ръководство на МВР. Убеден съм, че ще намерим общ език", каза още Цветанов.

По думите му предстои и широко обществено обсъждане за задължителното гласуване. Що се отнася до кандидатурата на ГЕРБ за президент, той обясни, че кръгът от кандидати вече е стеснен, но окончателно имена ще бъдат обявени през май или юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама