Сидеров готов да се извини на всеки пострадал от него пред НАТФИЗ

18:59, 13 мар 16 / Политика 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е готов да се извини и дори да почерпи всеки засегнат от хулиганските действия на депутата в НАТФИЗ. Това свое признание направи Сидеров пред "Нова телевизия". Той сключи споразумения с прокуратурата за три дела за хулиганство срещу него, едно от които е именно за нахлуването му в НАТФИЗ заедно със съпартиеца му Десислав Чуколов.

"Всичко беше представено като едно театрално действие, след което имаше страници от свидетелски показания. Къде са живите хора? Нека да дойдат живите хора, готов съм да им се извиня, да ги черпя и да станем приятели", каза Сидеров. Според негоза инцидента в НАТФИЗ била представена само част от събитията, имало несправедливост и той само отговарял на друга агресия. Иначе, лидерът на "Атака" каза, че не смята себе си за безгрешен и в този случай е сбъркал с поведението си.

"Да, не се действа по този начин, но аз съм такъв, аз съм човек – експанзивен, който иска нещата да ги оправи веднага. Със сигурност съм сбъркал в политически план, в дипломатически план, не съм сбъркал като човешка реакция", добави Сидеров.

В понеделник Софийският градски съд трябва да разгледа трите споразумения по делата на Сидеров. Освен за случая в НАТФИЗ, той се призна за виновен и инцидента в Батак през май 2011 г., когато на площад "Освобождение" по време на традиционните тържества, посветени на Априлската епопея, партия "Атака" организирала митинг, въпреки че общината забранила политически изяви в този ден. Сидеров нарушил заповедта на кмета на града, прекъснал концерта и нахлул на сцената със свои симпатизанти и членове на партията. Започнал да блъска децата и изтръгнал кабелите на озвучителна система.Третото дело за хулиганство от страна на Сидеров, за което той се признава за виновен е за инцидент от 21 май 2013 г. пред парламента, когато партийният лидер се спречка с журналист на телевизия СКАТ. Депутатът беше заснет да обижда и заплашва журналиста, да бута микрофона му и да настоява за извинение за думи на собственика на телевизията Валери Симеонов.

Трите споразумения са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама