Нов атентат в Анкара (видео)

19:33, 13 мар 16 / Свят 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В центъра на Анкара е прогърмял силен взрив, предаде РИА Новости. Очевидци съобщават за издигащи се кълба дим, както и за пламтящи автомобили и за многобройни жертви. Взривът е избухнал в Парк Гювен в деловия център на турската столица. Полицията е отцепила мястото на произшествието. Според други източници е взривена кола бомба в градинка на централния истанбулски булевард „Ататюрк“. Ройтерс съобщава, че се е чувала и стрелба, а загиналите са най-малко 32. 

На 17 февруари в Анкара недалеч от сградата на парламента бе взривена кола-бомба във военен конвой. Тогава жертвите бяха поне 28 са жертвите, а ранените над 60.

Министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу свика извънредно заседание на съвета за сигурност на страната. Центърът на града е напълно отцепен. Над града кръжат полицейски хеликоптери, съобщава РИА Новости. 

Руският президент Владимир Путин категорично осъжда терористичната атака в Анкара и изразява съболезнованията си към народа на Турция във връзка с многобройните жертви, заяви говорителят на държавния глава Дмитрий Песков, предаде Интерфакс.

„Президентът на Русия скърби заедно с целия турски народ, който стана жертва на поредната терористична атака. Владимир Путин изразява дълбоки съболезнования към всички, които са загубили близките си в терористичното нападение и пожелава бързо възстановяване на ранените“, каза още говорителят на Путин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама