Борисов: Трябва да затворим границите и да се минава само през граничните пунктове

20:36, 13 мар 16 / Политика 25 190 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Присъствах на форума на Предприемачи ГЕРБ, който се проведе в Хасково. Пред над 130 представители на ПГЕРБ благодарих за бързата реакция на тези, които заминаха да помогнат в лагерите за бежанци в Гърция. 

Това е написал премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа "Фейсбук".

"В понеделник ще отидат и тирове с храни за Македония. Така показваме максимална съпричастност към страданието на тези хора, демонстрираме хуманност. Европейската солидарност с европейските фондове цели конкурентоспособност на всички държави в ЕС и тези, които са били оттатък желязната завеса, по-бързо да навлязат и да станем по-голямо европейско семейство - в доходи, правила и в бизнес. Поради тази причина бе прието и предложението ми да бъдат затворени границите", пише премиерът.

Според него трябва да се минава само през официално контролно-пропускателни пунктове и тези които влязат, които бягат от смъртта, да бъдат устроени по един нормален човешки начин.

"Ние харчим стотици милиони: командироваме полицаи - това са огромни пари, но България пази надеждно шенгенските граници. След посещението на Цветан Цветанов в Австрия, вчера дойдоха вътрешният и военният министър на Австрия. Всички са впечатлени от добрата работа на България", написа още Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама