Калоян Топалов: Софийски градски съд се управлава от мен и екипа ми, не от ДСБ

20:53, 13 мар 16 / Политика 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийски градски съд се управлава от мен и екипа ми, не от ДСБ. Това заяви в предаването "Просто Диков" по телевизия BiT председателят на Софийски градски съд Калоян Топалов.

"Подготвени са срещу мен компромати. Този съд се управлява от мен и от моя екип, не от ДСБ. През последните години се нагледахме на много пушек за реформи, но огън нямаше никъде. Доведени сме до там, че се борим буквално за оцеляването си", коментира Топалов. 

Той посочи, че не си спомня да е казвал, че никой не управлява държавата, но уточни: 

"Концентрирайки се само върху реформата в съдебната власт, въпреки че не е започвала, резултатът ще бъде същият. Има само приказки за реформа без никакъв резултат. Нито смятам да правя политическа кариера, нито говоренето ми е такова. Изразявам мнението си като съдия и гражданин". 

"Яневагейт" е истина - това е моето лично мнение. Това са неща, за които се говори от много отдавна. Ченалова не е била само със съдя Янева. Никога никой не се е свързвал с мен, за да оказва каквото и да е влияние. Съдът вече работи по коренно различен начин", добави още Калоян Топалов.

Твърденията на Бойко Атанасов за шпицкомандите и натиска върху него, Топалов не пожела да коментира. "Не бих искал да влизам в такива сплетни. Нека всеки да си върши работата в неговата градинка", заяви той. 

Запитан защо няма осъдени политици, Калоян Топалов отговори шегувито като уточни, че за съжаление е в сферата на гражданското право и може би това е причината.

"За възможностите да няма осъдителна присъда - или прокуратурата не е събрала достатъчно доказателства, или съдът е бил мотивиран от други факти и обстоятелства", допълни председателят на СГС.

За Христо Бисеров той посочи, че няма по-различна информация от тази на медиите.

"Работата ми е да осигуря условия и да спазвам съответните срокове, не да гледам конкретни дела", добави Топалов. 

Той коментира и румънския модел в съдебната система, като заяви,че не му се иска да вървим по него, тъй като там е "като лов на вещици".

"Най-важното е да се промени мисленето и манталитетът на хората. Всеки трябва да си оправи къщичката", уточни Топалов. 

За обвиненията, че е подтикнал съдията от Софийски районен съд към самоубийство, Топалов посочи, че са гнусна лъжа.

"Надявам се, че ще излезе истината. Този нелеп инцидент попадна удобно в една машина. Беше употребена в медийна кампания срещу мен и ръководството на СГС. Има хора и кръгове, които не желаят този съд да работи", уточни Топалов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама