И Румен Петков вещае предсрочни парламентарни избори

21:32, 13 мар 16 / Политика 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предсрочни парламентарни избори не са изключени, заяви пред журналисти в Бургас зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

По-рано днес на заседание на Националния съвет на БСП лидерът на партията Михаил Миков също заяви, че не са изключени предсрочни парламентарни избори, тъй като управляващите се провалили в най-важните обществени сфери, в които обещали реформи и подобрения.

Според Петков, проблемите, които се натрупват сега създават усещане за напрежение, което е една идея повече от нормалния парламентарен ход.

„Не е нормално да се отменя процедура по избор на Комисия за защита на конкуренцията, защото Радан Кънев казал, че не е доволен от политическия диалог, чрез който се би било стигнало до избор на състава. Тази комисия, която работи в момента, е с повече от една година просрочен мандат и това предизвиква въпроси”, допълни Петков.

Зам.-председателят на АБВ припомни избора на председател на КЕВР, Иван Иванов, който е от ДСБ. „Не е нормално 13 народни представители или остатъкът от Реформаторския блок (РБ) да имат седем министри", добави той.

По думите му подходът на ДСБ е шизофреничен и носи напрежение и политически въпроси. "Това ме кара да мисля, че ситуацията не е стабилна в степен да сме убедени, че кабинетът ще изкара мандата", отбеляза Петков.

Той допълни още, че АБВ не е обсъждала излизането си в опозиция, като една от отличителните характеристики на партията е, че са последователни, методични и предсказуеми.

Румен Петков коментира и МВР, като посочи, че в системата има демотивация.

"Анализът на напусналите миналата година системата показва, че от 3000 души, 2200 са младши и среден изпълнителски и ръководен състав т.е. хора, далече от възрастта за пенсиониране. Системата се напуска от ефективни, действащи вече подготвени хора, не хора, които имат навършените условия за пенсиониране, а хора, които са в разцвета на силите си”, обясни той", уточни Петков.

Той изрази безпокойствие, че ако държавата, чрез своите инструменти, няма необходимото отношение към служителите в сектор „Сигурност”, следващата стъпка ще бъде деморализация, което означава катастрофа. Убеждение му е, че в условията на тежка криза да предлагаш редукция на овъзмездяването на служителите, от 20 заплати да кажеш, че ще ги намалиш на 12, не е коректно към хората, които ще започват работа сега.

За предстоящите президентски избори, Петков коментира, че е рано да говори за кандидат-президентската двойка на партията. Той бе категоричен, че не може да отговаря от името на вицепремиера Ивайло Калфин дали ще бъде кандидат за президент от АБВ.

„Той е най-успешният министър и човекът, който показа как се прави политика. В един много труден, чувствителен и тежък сектор – социалния, той направи огромна реформа, включително с непопулярни стъпки", каза още Румен Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама