Станишев: Няма да позволя кавги и партийни сметки да навредят на националния ни интерес

22:22, 13 мар 16 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да позволя лични отношения, кавги или партийни сметки да навредят на националния интерес на България. Имаме диалог с премиера по всички въпроси, които засягат положението на България в Европа и българския интерес в ЕС.

Това заяви по БНР лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев в отговор на въпрос за промененото отношение на Бойко Борисов към него.

"Трябва да настояваме за политика на общо укрепване на европейските граници, не само на шенгенските. Европа се намира в безпрецедентна криза. Преди десет години, когато България бе на ръба на своето присъединяване и аз водих този процес, не можех да си представя, че Европа може да бъде в такова тежко положение, пред дезинтеграция", коментира Станишев.

Той посочи, че са готови да предоставят нова визия за реформи, които не са реформите на десните, орязващи социални права и балансиране на бюджети, а реформи, свързани със създаване на работни места и образование.

"Оттук нататък предстои сериозна битка за превръщането в реалност на новия план за младите хора в Европа, който е инициатива на ПЕС. Изтичащата тази година Младежка гаранция като ресурс трябва да бъде постоянен инструмент на Европейския съюз за подпомагане на младите хора. Планът на европейските социалисти включва три ключови стълба: образование, достъп на младите до култура и грижа за децата", каза още Сергей Станишев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама