Почистват коритото на Стара река в Казанлък

07:32, 15 мар 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва почистване от дървесна и храстова растителност на речното корито на Старата река в рамките на град Казанлък, съобщиха от Общината.

Почистването има за цел да оптимизира водния поток по време на идващия пролетен сезон и очакваните с него дъждове. По време на дейностите ще бъде укрепено и изправено речното корито, чиито стени на места са подкопани от водата. Подобно укрепване на речното корито на Стара река бе направено миналата пролет по време на изграждането на велоалеята по западния бряг на реката, до Художествената гимназия.

Кампанията по почистването на реката ще продължи до 6 юни. Първият участък, по който се работи е от Художествена гимназия до Тюлбенски мост. По този участък на реката работата ще продължи в рамките на пет работни дни.

От 21март до 1 април ще се почиства коритото на реката от Тюлбенски мост до Зелен мост – за тези дейности са предвидени десет работни дни. От Зелен мост до моста на бул. „Ал. Батенберг“ почистването на речния участък ще бъде от 4 до 15 април.

От моста на бул. „Ал. Батенберг“ до моста до жп линията то ще се прави от 18 април до  11 май. Почистването на речното корито на Старата река, в рамките на град Казанлък ще завърши с участъка от моста до жп линията до Надлеза на околовръстно шосе – от 12 май до 6 юни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама